Project Description

Sadrži 77 mikro i makro elemenata, te više od 80 tipova fermenata, aminokiselina, nezasićenih masnih kiselina. Izuzetno je bogat Betakarotinom, mineralima cinkom i selenom, vitaminom E, koenzimom Q10, polisaharidima i raznim drugim supstancama, usled čega ima izuzetno jako antioksidantno dejstvo.

Cordyceps ima izvor biohemikalija, sa zanimljivim biološkim i farmakološkim sastavom: kordicepin, adenozin, anamorph c.subsessilis i tolypocladium inflatum koji je izvor, ciklosporina, fingolimoda i siingolipida.

Codyceps delovanje:

Mnogi herbalisti i naučnici sa Istoka, se slažu da je Cordyceps najpotentnija lekovita biljka na celom svetu. Naučna istraživanja su nedavno potvrdila, da korišćenje Cordyceps gljive, povećava nivo ATP-a u ćeliji, kao i potrošnju kiseonika. Jača sve mičiće, a naročito srčani mišić i sprečava aritmije.

Suzbija „loš“ a podiže „dobar“ holesterol i poseduje antioksidantno dejstvo.

Upotrebom ove gljive, zabeleženo je znatno poboljšanje, opšteg stanja organizma, te kod obolelih od leukemije, kao i kod obolenja jetre i bubrega.

Ima sposobnost regulacije nivoa šećera u krvi, a od veoma velike pomoći je i ljudima, koji su doživeli moždani udar.

Kineska tradicionalna medicina oduvek preporučuje, upotrebu 3-4gr.susenog praha Cordyceps gljive dnevno. Predlozena kolicina konzumiranja ove gljive, je 1gr, sto znaci jedna kafena kasicica za odrzavanje zdravog organizma. Ako se uzima kao dopunski tretman kod pomenutih obolenja, preporučuju se i veće količine, ali podeljene na dve do tri doze dnevno.